FootGolf Strijensche - Detail hřiště

 

Základní informace

Název hřiště FootGolf Strijensche
Sport Footgolf
Stav hřiště V přípravě

Provozovatel

Provozovatel De Strijensche Golfclub
Mobil -- nevyplněno --
E-mail Kontaktujte nás

Kontakty

Adresa Molenwegje 2 Strijen 3291 CG
Stát Holandsko
E-mail Kontaktujte nás
Web www.destrijenschegolfclub.nl

Fotogalerie

Skore karta hřiště, Mapa hřiště

Lokace

 
 

Bližší informace

Maurits van Tubergen Lotgering, Voorzitter van FootGolf Holland blikt terug op het eerste footgolf event op 12 februari 2017 op De Strijensche Golfclub.

Nadat een eerdere introductie vanwege het slechte weer afgelast was, stond vandaag dan toch de eerste FootGolf-groep op de tee van onze golfbaan. Ondanks de straffe wind, een temperatuur net boven nul en de sneeuw op de baan stonden veertig spelers uit heel het land (en zelfs drie Belgen) klaar op de eerste tee. Een spannend moment voor onze golfclub en onze leden, maar onder deze groep spelers bevonden zich diverse spelers die in de FootGolf-sport tot de wereldtop behoren. Een prima groep spelers om mee te beginnen dus.

FootGolf is ons land in 2009 uitgevonden, maar tegenwoordig heeft het in Nederland een stevige basis. Maar liefst 25 golfbanen zijn bij FootGolf Holland aangesloten en hebben permanent holes liggen op hun baan. Over deze holes lopen jaarlijks vele duizenden FootGolfers, in harmonie met de golfers. Maar het blijft niet bij Nederland, er zijn namelijk al veertig landen lid van de wereldbond (Federation for International FootGolf). Hierdoor kunnen er wereldwijd al meer dan 1.000 FootGolf-banen aangewezen worden, wat enorme hoeveelheden spelers vertegenwoordigd. Door deze groei staat de sport ook op het moment om lid te worden van Sportaccord, het voorportaal van het Internationaal Olympisch Comité. Geen wonder dus dat ook de serieuze golfmedia niet meer om deze sport heen kan. En vanaf nu maakt De Strijensche Golfclub onderdeel uit van deze beweging.

De gasten van vandaag waren niet zo maar aanwezig vandaag. Op het programma stond een speelronde van de landelijke FootGolf-competitie op het programma. Vanwege de weersomstandigheden was het parkoers ingekort naar 2 ronden van 9 holes (in plaats van de reguliere 18 FootGolf-holes die op de baan liggen). Na 3 uur spelen was het voor iedereen tijd om in het clubhuis de scorekaart in te leveren en lekker met een drankje op te warmen. Na het invoeren van alle resultaten kwam naar voren dat deze competitieronde gewonnen is door de uit België afkomstige David Aerts. Oud-Nederlands kampioen Simon Wetzel werd tweede, de 45-jarige Fred van der Veldt werd derde.

Hoewel er weinig golf gespeeld werd vandaag, waren er tientallen leden aanwezig in het clubhuis. NGF kaarten en taslabels werden opgehaald, een lekker wijntje werd gedronken maar natuurlijk werd ook een blik geworpen op de FootGolfers. Als we de eerste geluiden mogen geloven komt het met de samenwerking tussen de golfers en FootGolfers wel goed. Men kende de speel- en omgangsregels, er was geen schade te bekennen, de spelers hadden geen voetbalschoenen aan en sommigen merkten zelfs grappend op dat ze hun nieuwe roeping hadden gevonden. Ook moest een enkel lid serieuze moeite doen om haar kinderen mee naar huis te krijgen, want die zagen deze sport wel zitten. De eerste teamuitjes en bedrijvenclinics zijn vanuit de leden zijn ook al gepland.

 
 

Přihlášení do systému